Rowwen Hèze's Poptour Forwardch

Rowwen Hèze's Poptour Forwardch

Rowwen Hèze - Onderaan Beginne Tour.

Onderaan Beginne is weten waar je vandaan komt en een aansporing wellicht om je naar boven te werken. Meer nog dan een optimistische kreet is dit al 35 jaar het motto van Rowwen Hèze. Met opgestroopte mouwen, voeten op de grond en spuug in de handen, je een weg naar boven werken. Daarbij nooit hoog van de toren blazen. Telkens weer een publiek winnen, elk optreden een veldslag van genoegen. Opzwepende energieke liedjes, polka’s, folk, tex mex afgewisseld met gevoelige ballades.

Ze begonnen als een Engelstalig bandje in de Peel, maar zijn – inmiddels dertig jaar verder – uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse Popmuziek. In 1985 is de band opgericht en zijn de eerste singles verschenen. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Beide concerten werden live op TV uitgezonden. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde. Verder trad de band op met het Metropole Orkest (1996) en verzorgde de opening van het Holland Festival (1998). Legendarisch zijn ook de samenwerking met Los Lobos in het programma PardisoLife! (1999), het optreden als support act van The Rolling Stones tijdens de Bridges to Babylon-tour (Landgraaf, 1999) en de uitverkochte concerten bij de afsluiting van de viering van het twintig jarig bestaan van de band in de Heineken Music Hall in Amsterdam (2006). Bij de verschillende edities van de Vrienden van Amstel Live is Rowwen Hèze ook veelvuldig te vinden. Daarnaast hebben ze op Concert at Sea (2010) gestaan, Stilteconcerten in de Peel (uniek project in 2011) en hebben ze de opening van de Floriade in 2012 met Chantal Janzen verzorgd met het speciaal geschreven nummer Deze Daag.

The name of 'Rowwen Hèze' is now more than established. For over thirty years you can find it in theatres, marquees, festivals and clubs. Subdued and exuberant, melancholic and festive. Uplifting energetic songs, polkas, Irish folk and tex mex interspersed with sensitive ballads. With lyrics that lovingly describe everyday life. Big subjects like love and death, reduced to the small of the village.

When and where

zaterdag 28 augustus 2021
aanvang: 20.30 uur

Het Openluchttheater

Van Pabstlaan 1, Ede

Directions: Car Public transportation