Blokfluitkwintet Seldom Sene & Klaartje van Veldhoven (sopraan) - Delight in Musicke

Blokfluitkwintet Seldom Sene & Klaartje van Veldhoven (sopraan) - Delight in Musicke
Mitarbeiter: María Martínez Ayerza Eva Lio Petri Arvo Stephanie Brandt Klaartje van Veldhoven Seldom Sene

 

Blokfluitkwintet Seldom Sene & Klaartje van Veldhoven (sopraan) - Delight in Musicke

Fantasia, 'O voi che sospirate'
Climb not too high
Coockow as I mee walked
What strikes the clocke?
The nightingale, the organ of delight
Lachrimae Antiquae
Als je in de renaissance al van 'tophits' kunt spreken, dan is Dowlands Lachrimae Antiquae er zeker een. Dowland schreef het stuk in 1596. Later maakte hij er een lied van voor luit en zangstem met de titel Flow, my tears. Naar verluidt werd Dowland er zo bekend mee dat hij de titel in zijn handtekening verwerkte: "Jo. Dolandi de Lachrimae" (John Dowland van Lachrimae) . Talloze componisten gingen met Dowlands Lachrimae aan de haal. Onder wie ook Jan Pieterszoon Sweelinck die een reeks variaties over Dowlands beroemde Pavane schreef.
Sir John Souch his Galliard
M Whitehead his Almayn
Farewell the bliss that once I had
PAUZE
Pavan: The Image of Melancholy
Almayne: The Fruit of Love
Ah silly soul
If women could be fair
In Nomine, 'Seldom Sene'
Een van de bekendste genres in de Engelse muziek van de zestiende eeuw is de zogenoemde 'In Nomine'. De titel is afkomstig uit een populair fragment op deze tekst uit een mis van componist John Tavener. Christopher Tye schreef niet minder dan 24 In Nomines over dit fragment. Over Tye's In Nomine 'Seldom Sene merkte Volkskrant-recensent Frits van der Waa op: "Een stukje van twee minuten dat alledaags begint, maar kort voor het slot een onverwacht hoge vlucht neemt. Zelden vertoond, inderdaad."
In Nomine op 5 parts, no. 5
I shame at mine unworthiness
Fantasia upon one note
Deze fantasie van Henry Purcell dankt zijn bijnaam aan de tenorpartij (de op één na laagste fluit) die het hele stuk door maar één toon speelt. Zelfs als aan het eind de muzikale beweging versnelt, speelt de tenor stoïcijns door. Volgens de overlevering had Purcell een vriend die graag wilde meespelen, maar totaal niet vaardig was. Purcell besloot een stuk te schrijven waarin zijn vriend toch mee kon doen. Zo 'eentonig' als deze tenorstem klinkt, zo beweeglijk en expressief zijn de andere vier partijen.
Sweet was the song the Virgin sung
Samstag 5. Oktober 2019, 20:00 Uhr

Neem een kijkje aan het hof van de Engelse koning Hendrik VIII! Blokfluitkwintet Seldom Sene en sopraan Klaartje van Veldhoven brengen de muziek die daar gespeeld werd tot leven. Geniet van liederen die je doen wegdromen en van vrolijke dansmuziek van componisten als John Dowland, William Byrd en Henry Purcell. Muziektijdschrift Luister schrijft: "De vijf dames van Seldom Sene doen hun naam eer aan: uit hun rijke instrumentarium destilleren ze een zelden gehoorde schoonheid."

Wo und wann

Anfang:
Samstag 5. Oktober 2019, 20:00 Uhr

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Streckenbeschreibung: Auto Öffentliche Verkehrsmittel