Péter Katona

Concerten waarin werken van Péter Katona worden en werden gespeeld

Katona Twins - Spanish Nights - Edesche Gitaarrecitals

Samstag 11. November 2023, 20:00 Uhr
Tarrega for Two
Katona Twins
  • I. Alhambra Inspiration
  • II. Gran Vals
  • III. Capricho Arabe
Francisco Tárrega was een van de beroemdste gitaristen van zijn tijd. Wat hem als componist bijzonder maakt, is dat hij de moderne gitaar als een concertinstrument beschouwde. Zijn stukken zijn dan ook behoorlijk virtuoos. Net als veel van zijn tijdgenoten, zoals zijn vriend Isaac Albéniz, combineerde Tarrega de serieuze kunstmuziek graag met elementen uit de Spaanse volksmuziek. Dat hoor je duidelijk terug in de arrangementen die Peter Katona maakte van een aantal klassiekers van Tarrega.

Gitaarduo Katona Twins - Van Scarlatti tot Beatles

Samstag 10. November 2018, 20:00 Uhr
Brothers Karamazov
Katona Twins
Wie afgelopen seizoen bij het debuutconcert van de Katona Twins in de Edesche Concertzaal was, herinnert zich wellicht nog Péter Katona's stuk Smerdyakov. De titel is de naam van een van de personages uit de wereldberoemde roman De broers Karamazov van Fjodor Dostojevski. En nu weet je ook gelijk waar de titel van Péter Katona's gitaarstuk Brothers Karamazov op slaat.

Gitaarduo Katona Twins - Bach, Kodály, De Falla

Freitag 29. September 2017, 20:00 Uhr
Smerdyakov
Katona Twins Péter Katona Zoltán Katona
'Smerdyakov', deze titel zou zo door kunnen gaan voor een typisch Russische wodka. Toch heeft dit stuk niets met wodka te maken. Péter Katona liet zich namelijk inspireren door het gelijknamige personage uit de beroemde roman van Dostojevski: 'De gebroeders Karamazov'. Natuurlijk verklapt hij niet welke rol Smerdyakov in dit boek speelt, wel is duidelijk dat je deze Smerdyakov 's avond laat maar beter niet in een verlaten steegje kunt tegenkomen...