Gerald Troost

Gerald Troost (Hasselt (Overijssel), 6 maart 1978) is een Nederlandse zanger, componist en schrijver. Voordat hij in 2000 een solocarrière begon, speelde hij in enkele bands. Troost dook als soloartiest met zijn debuut Met andere ogen in het gat van de gospelmarkt: Nederpop met christelijke teksten. Hij liet zich hierbij assisteren door muzikanten als Henk Pool en Marco Borsato-drummer Ton Dijkman. Troost heeft zijn eigen bedrijf Troost Producties en is woonachtig in Veenendaal.
Lees meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerald_Troost

Concerten waarin werken van Gerald Troost worden en werden gespeeld

Gerald Troost - Geheimen achter Jezus' lijdensverhaal (Passieconcert)

Donnerstag 19. März 2015, 20:00 Uhr
Pasen volgens Gerald Troost en Ruben Koman Gospelzanger Gerald Troost komt terug naar de Edesche Concertzaal. Speciaal voor dit passieconcert neemt hij (kinderboek)schrijver Ruben Koman mee. Samen nemen ze je met intieme luisterliedjes en ontroerende verhalen mee langs de geheimen achter Jezus' lijdensverhaal. Uiteraard ontbreken daarbij Geralds bekende nummers als '100%' en 'Thuis' niet. Naast eigen nummers, staan ook een paar traditionele lijdensliederen op het programma, waarbij je als publiek zachtjes kunt meezingen.
In het Woord
Gerald Troost en band
Lied van Judas
Gerald Troost en band
100 %
Gerald Troost en band
Stille Zaterdag
Gerald Troost en band
Thuis
Gerald Troost en band
Jezus leeft!
Gerald Troost en band
Neem uw plaats
Gerald Troost en band
Wat je ook gedaan hebt
Gerald Troost en band
Goud
Gerald Troost en band

Woorden van Troost - Liedjes over verlies en rouw

Donnerstag 16. Oktober 2014, 20:00 Uhr
Gospelzanger Gerald Troost geeft in de Edesche Concertzaal de aftrap voor zijn nieuwe cd 'Woorden van Troost'. Een prachtig concert vol intieme luisterliedjes over verlies en rouw. "Twintig jaar geleden ben ik mijn vijfjarige broertje verloren aan een hersentumor", vertelt Troost. "Na een aantal vrolijke cd's achtte ik de tijd rijp om muziek te maken over verlies en afscheid nemen. In 'Woorden van Troost' is er volop ruimte voor verdriet en gemis, maar ook hoop. Vanuit mijn geloof weet ik dat het na de dood niet ophoudt."
Woorden van Troost
Gerald Troost en band
Speelt eigen werk, o.a. van zijn nieuwe cd 'Woorden van Troost'.