Antoine Forqueray

Forqueray (ook Frocray, Forcroi, Fourcray, Fourcroy of Fourqueray) is de naam van een Franse familiedynastie van componisten, dansmeesters, gambisten en organisten tussen ca. 1650 en 1785, La Forqueray genoemd door hun tijdgenoten. Het bekendste lid van de familie is Antoine Forqueray (bijgenaamd 'le père'; 1672-1745), met Marin Marais, een van de meest vooraanstaande componisten en spelers van de viola da gamba tijdens het ancien régime.
Lees meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Forqueray

Concerten waarin werken van Antoine Forqueray worden en werden gespeeld

Kerst met Bach - Ton Koopman en Tini Mathot - Klavecimbel en orgel

Freitag 18. Dezember 2015, 20:00 Uhr
La Couperin in c
Tini Mathot (klavecimbel)
François Couperin groeide uit tot de belangrijkste Franse barokcomponisten. Ook Bach kende zijn muziek. Zijn Franse tijdgenoot Antoine Forqueray schreef met 'La Couperin' een hommage aan François Couperin.

Bachs Triosonates op blokfluit, klavecimbel en barokfagot

Samstag 20. September 2014, 20:00 Uhr
Zijn Bachs beroemde Triosonates bewerkingen van verloren gewaande kamermuziek? Er zijn geleerden die dat beweren. Buiten kijf staat dat deze beroemde orgelwerken ook prima als kamermuziek zijn te voeren. Daarvan geven Tini Mathot (klavecimbel), Reine Marie Verhagen (blokfluit) en Frans Robert Berkhout (barokfagot) u in dit intieme kamermuziekconcert het overtuigende bewijs!
La Couperin