Adolphe Adam

Adam (Hebreeuws: אָדָם ’ādām, "mens(heid)", Arabisch آدم) was volgens het scheppingsverhaal in de Hebreeuwse Bijbel de eerste mens, rechtstreeks geschapen door God. Hij komt ook voor in het Nieuwe Testament, de Koran, de Ahadith en het boek van Adam bij de Ginza Raba. Eva was zijn vrouw, hoewel sommige joodse tradities ook melding maken van Lilith als zijn eerste vrouw. Doorgaans wordt binnen de islam aangenomen dat Adam de eerste profeet was.
Lees meer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Adam

Concerten waarin werken van Adolphe Adam worden en werden gespeeld

Jan Peter Teeuw en Marien Stouten - Beroemde orkestwerken op orgel volgens oude Engelse traditie

vrijdag 10 april 2015, 20:00 uur
Bekende orkestwerken op orgel? Orgelduo Jan Peter Teeuw en Marien Stouten blazen een oude Engelse traditie nieuw leven in. Tot ver in de twintigste eeuw was het gebruikelijk om grote orkestwerken voor orgel te bewerken. In navolging van hun Britse voorgangers klommen Jan Peter Teeuw en Marien Stouten in de pen en maakten een aantal spectaculaire arrangementen van klassieke meesterwerken. Ditmaal niet voor twee, maar voor vier handen! Bekijk het volledige programma op www.edescheconcertzaal.nl
Overture, 'Si j'étais roi'
Jan Peter Teeuw Marien Stouten
Bewerking door Jan Peter Teeuw (1987)

Laurens van Rooyen - The American Way

zondag 21 december 2014, 15:00 uur
Sinds Laurens van Rooyen op zijn zevende een piano kreeg, is muziek een onmisbaar onderdeel van zijn leven. Deze winnaar van de Gouden Harp verrast nog steeds zijn publiek met zijn virtuoze pianospel en eigen (film)composities. Een bijzondere kerstspecial met zijn vaste zangeres, Kiona ten Have.
Oh holy night (arr.)
Laurens van Rooyen Kiona ten Have