Fritz Kreisler

Concerten waarin werken van Fritz Kreisler worden en werden gespeeld

Besloten concert Rineke de Wit (Rabobank)

dinsdag 20 november 2018, 18:00 uur
Liebesleid
Tegenwoordig kennen we Fritz Kreisler vooral als componist. In zijn eigen tijd was hij vooral een gevierd violist. Voor zijn vioolrecitals componeerde Kreisler charmante vioolwerkjes, die hij vaak als toegift speelde, waaronder 'Liebesleid'.

Meesterlijke vioolklassiekers van Paganini, Wieniawski, Tartini, Kreisler - Lisa Jacobs (viool) en Ksenia Kouzmenko (piano)

zaterdag 11 februari 2017, 20:00 uur
Liebesleid
Ksenia Kouzmenko (piano) Lisa Jacobs (viool)
Tegenwoordig kennen we Fritz Kreisler vooral als componist. Toch was hij een van de grootste violisten van zijn eigen tijd. Voor zijn vioolrecitals componeerde Kreisler charmante vioolwerkjes, die hij vaak als toegift speelde, zoals 'Liebesleid' en 'Schön Rosmarin'.
Schön Rosmarin
Ksenia Kouzemenko (piano) Lisa Jacobs (viool)

Strijkkwartet Utrecht String Quartet - topwerken van Beethoven, Kreisler en Glazoenov

zaterdag 30 januari 2016, 20:00 uur
Strijkkwartet in a
Utrecht String Quartet
  • I. Fantasie. Allegro moderato
  • II. Scherzo. Allegro vivo, con spirito
  • III. Einleitung und Romanze
  • IV. Finale. Allegro molto moderato
Vioolvirtuoos Fritz Kreisler werd wereldberoemd met charmante vioolwerkjes als ‘Liebesleid’ en ‘Liebesfreud’. Dat hij ook grotere werken kon componeren, bewees Kreisler met een meeslepend strijkkwartet dat hij in de Verenigde Staten voltooide. De componist beschouwde het als een hommage aan zijn geboortestad Wenen. Had hij heimwee naar het bruisende leven waar de Eerste Wereldoorlog zo abrupt een einde aan had gemaakt?

Van Bach tot Piazzolla: Peter Van de Velde (orgel) en Nadja Nevolovitsch (viool)

vrijdag 7 november 2014, 20:00 uur
Duo Nadja Nevolovitsch en Peter Van de Velde neemt een unieke plaats in in het muzikale landschap. Nadja Nevolovitsch sleepte op internationale concoursen al verschillende prijzen in de wacht. Peter Van de Velde is organist-titularis van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal en als concertorganist regelmatig te gast op diverse gerenommeerde orgelfestivals. Hun cd 'Encounters' gooide in de pers hoge ogen. In de Edesche Concertzaal ontmoeten beide grootmeesters elkaar opnieuw. Op het programma staan werken van o.a. J.S. Bach, Rheinberger, Massenet en Piazzolla. Bekijk het volledige programma op www.edescheconcertzaal.nl
Praeludium und Allegro (arr.)
Peter Van de Velde Nadja Nevolovitsch